Column | Thuis bij

De afgelopen weken heb ik flink wat huisbezoeken afgelegd voor de nieuwe ‘Van der Vorst ziet sterren’. 

Zo was ik thuis bij Jan Smit in Volendam en opende zelfs Robbie Williams de deuren van zijn enorme landhuis even buiten Londen. Voor beide zangers was het voor het eerst dat ze een cameraploeg in hun ‘stulpje’ toelieten. 

Publieke belangstelling

Logisch, want wanneer je zo in de publieke belangstelling staat, wil je sommige dingen liever voor jezelf houden. Ik was er dan ook best trots op dat beide heren me het vertrouwen schonken om tóch bij ze binnen te kijken en me ondertussen hun verhaal te vertellen. 

Winston Gerschtanowitz

Zelf weet ik inmiddels ook hoe het is om een nieuwsgierige cameraploeg over de vloer te hebben. Collega Winston Gerschtanowitz vroeg afgelopen zomer of hij mocht langskomen voor Ik kom bij je eten. Aangezien ik ooit al eens bij hém thuis had gefilmd, vond ik dat ik dat niet kon weigeren. Bovendien leek het me nuttig om eens te ervaren wat mijn gasten meemaken als ík langskom. 

Ongemakkelijk

Nou dat heb ik geweten. Het was nog een heel gestress om de boel op tijd aan kant te krijgen. Vooraf had ik me voorgenomen om niet alle ruimtes te laten zien, maar uiteindelijk belandden we al filmend zelfs in de badkamer. En hoe gezellig het ook was met Winston, het voelde best ongemakkelijk om in m’n eigen huis de regie volledig kwijt te zijn. Gelukkig zijn vanaf nu de rollen weer omgedraaid!

Reageren