Column: verslaafd

Deze zomer ben ik cold turkey afgekickt, maar nu speelt m'n verslaving tot weer op....

Bijna zes weken heb ik geen televisie gemaakt of gekeken. Een persoonlijk record! Tijdens m’n vakanties in Spanje en Griekenland heb ik me volledig kunnen overgeven aan gezin, zon en zee. Best knap voor een workaholic, al zeg ik het zelf.

iPhone en iPad waren binnen handbereik voor het laatste nieuws en af en toe een tweet, maar daar bleef het bij. Ik heb me prima vermaakt met nietsdoen, zwemmen en lezen.

Maar nu, na anderhalve maand op m’n gat te hebben gezeten, maakt een ondefinieerbare onrust zich van me meester. Het is misschien het best te vergelijken met het dubbele gevoel dat je vroeger had aan het eind van de grote vakantie.

Aan de ene kant baalde je dat je weer aan de bak moest, en aan de andere kant was er een soort gezonde spanning om datgene wat komen ging: nieuwe vakken en leraren, maar ook proefwerken en examens.

Tegenwoordig heeft die ‘gezonde’ spanning vooral te maken met (nieuwe) programma’s en opdracht gevers, maar ook met deadlines en kijkcijfers.Eigenlijk is er in de afgelopen 40 jaar dus niet zo heel veel veranderd in mijn leven.

Die wat treurige constatering zou natuurlijk een prachtige aanleiding kunnen zijn voor een knetterende midlifecrisis, maar niet in dit geval. Ik heb, naast de liefste man en zoon, namelijk de leukste baan ter wereld. Ik kan niet wachten weer te beginnen.

Dan maar verslaafd. Terug nu naar Hilversum!

 

Peter is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst ziet sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken.

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Reageren