Afscheid

De laatste Televizier-column van Peter van der Vorst

15 februari 2019 10:04 | columns | Door Irma Tomas

© William Rutten
En toen ging het ineens heel snel met de nieuwe baan van Peter van der Vorst en is dit de allerlaatste column van Peter voor Televizier.

'Terwijl ik RTL Boulevard presenteerde, rende tijdens een item de eindredacteur de studio in “Klopt het wat 6 Inside zegt?”, vroeg hij op gejaagde toon. “Word jij de nieuwe programmadirecteur van RTL?”. Dat was, zwak uitgedrukt, even schrikken. Ja het klopte, maar het was niet de bedoeling dat het nu al naar buiten zou komen, omdat ik nog een aantal mensen persoonlijk op de hoogte moest stellen. Albert Verlinde was me voor geweest.

Luuk Ikink keek me geamuseerd aan en vroeg natuurlijk hoe ik zou gaan reageren als we weer live in de uitzending waren. Er was geen ontkomen meer aan en ik moest wel bevestigen dat we inderdaad serieus in gesprek waren. Die gesprekken liepen al maanden. Toen RTL CEO Sven Sauvé me in september vroeg voor deze functie heb ik daar lang over na moeten denken. Zeker in deze woelige mediatijden. Toch heb ik uiteindelijk met overtuiging ‘ja’ gezegd.

RTL is het mooiste en meest veelzijdige mediabedrijf van Nederland, waar programma’s en dramaseries echt met hart en ziel gemaakt worden. Ik voel me er al heel lang thuis en hoe gaaf en uitdagend is het dan om nu inhoudelijk verantwoordelijk te worden voor die club. Het betekent wel dat ik na meer dan 25 jaar stop met produceren en presenteren.

Én ik neem afscheid van u, beste lezers. Sinds 2011 liet ik hier mijn licht schijnen over tv-land. Maar dat ga ik voortaan vooral achter de schermen doen. Dank voor alle mooie reacties in al die jaren. Al ken ik u niet allemaal persoonlijk, toch ga ik u én Televizier missen. Hopelijk is dat andersom ook een beetje zo. Het ga u goed! Liefs, Peter'

Meer over