Echte Mensen

Zijn jullie ook al zo klaar met al die lijsttrekkersdebatten op tv?

Veel wijzer word je er niet van, want iedereen berijdt steeds opnieuw dezelfde stokpaardjes. Gelukkig verkeerde ik de afgelopen weken in de positie om al die politieke kopstukken op een andere manier te leren kennen. Voor Van der Vorst ziet Haagse sterren (deze zaterdag op RTL 4, om 22.00 uur) heb ik zes lijsttrekkers in hun eigen omgeving geportretteerd, en dat leverde een aantal zeer openhartige gesprekken op.

Pratende poppen

Mark Rutte (VVD) onthult de geheimen van het Torentje en vertelt uitgebreid over zijn liefdesleven, de dood van zijn broer en of hij kinderen wil of niet. Emile Roemer (SP) toont thuis in Boxmeer waarom hij de koosnaam ‘knuffelbeer’ ook echt verdient. En ook Diederik Samsom (PvdA), Jolande Sap (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Sybrand van Haersma Buma (CDA) laten zien waar hun roots liggen en hoe hun persoonlijk leven eruitziet. Door die gesprekken veranderden ze allemaal van pratende poppen achter een desk in échte mensen met onverwachte verhalen. Mooi ook om te zien dat hun politieke drive al heel jong is ontstaan. Alleen Geert Wilders (PVV) wilde niet meewerken. Hij had geen zin om ‘over zichzelf te praten’. Jammer.

Zwevende kiezer

Overigens hebben al deze ontmoetingen me niet echt geholpen bij het maken van een keuze voor 12 september. Ik ben alleen maar meer gaan zweven. Ik vrees dat ook ik dus de komende debatten gewoon zal moeten uitzitten...

Reageren