Column Peter van der Vorst

Column: Jubileum

3 oktober 2018 14:54 | columns | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
Onze columnist heeft iets te vieren: Van der Vorst ziet sterren bestaat tien jaar!

'In het najaar van 2008 begon ik met de eerste opnames van het programma, waarvan nu al meer dan 120 afleveringen zijn uitgezonden. Dat betekent dat ik zo rond de tweehonderdvijftig gasten heb bezocht in binnen- en buitenland, maar dat betekent niet dat het me gaat vervelen. Integendeel!

De laatste jaren zijn het vooral nationale bekendheden waar ik langs ga. Vooral omdat kijkers daar meer in geïnteresseerd zijn én omdat internationale sterren steeds minder bereid zijn om veel van zichzelf (laat staan hun huis) te laten zien. Daar gebruiken ze liever instagram en andere sociale media voor, zodat ze zelf in de hand hebben wat er wel en niet naar buiten komt. Nederlanders zijn daar gelukkig een stuk soepeler in.

Ook dit seizoen heeft de redactie weer een aantal aansprekende namen weten te strikken. Zoals rapper Ronnie Flex, oud-voetballer Wim Kieft, zangeres Roxeanne Hazes, Nielson, actrice Angela Schijf, politica Lilian Marijnissen, dj Armin van Buuren en volkszanger Tino Martin. Allemaal vertellen ze dingen die u en ik nog niet van ze wisten.

Én er is een gast die ik mezelf min of meer cadeau heb gedaan voor m’n ‘jubileum’: Anita Meyer. Ik ben al 40 jaar lang fan van haar stem en muziek, mijn allereerste cassettebandje dat ik kocht was van haar en Why tell me Why heb ik werkelijk grijs gedraaid. Bovendien is ze ook nog eens een van de meest sympathieke en nuchtere artiesten die we hebben. Ze geeft nauwelijks persoonlijke interviews, maar nu heeft ze dus ‘ja’ gezegd en mag ik bij haar langskomen. Zo’n zin in!'

Van der Vorst ziet sterren is vanaf 17 oktober te zien op RTL 4

 

Meer over