Column Irma Tomas

Kom alsjeblieft terug, Jeroen Pauw!

15 juli 2021 22:13 | columns | Door Irma Tomas

© Annemieke van der Togt
Televisiekenner Irma Tomas mist Jeroen Pauw, de beste van alle talkshowpresentatoren. Ze smeekt hem terug te komen, in het belang van de Nederlandse tv-kijker.

Donderdagavond liet Jeroen Pauw in Op1 maar weer eens zien hoe goed hij is vergeleken bij al die andere talkshowpresentatoren die tegenwoordig op televisie zijn. Hieruit kan maar een conclusie volgen. Jeroen Pauw moet terugkomen.

Pauw is officieel gestopt als presentator van Op1 maar af en toe keert hij terug bij speciale gelegenheden. De tragische dood van Peter R. de Vries is er zo eentje. En dus praatte Jeroen met een aantal gasten over diens dood.

Die gasten doen er niet eens zoveel toe, de manier van interviewen van Jeroen Pauw die altijd geïnteresseerd is, altijd luistert en altijd de goede vragen stelt, daar gaat het om. 

En die kunde staat in schril contrast met het over het algemeen ondermaatse niveau van de andere presentatoren van het praatprogramma. Sinds het vertrek van Pauw liet de Publieke Omroep iedereen met een hartslag Op1 presenteren, met tenenkrommende resultaten als gevolg. Iets wat Jeroen Pauw zelf ook niet zal zijn ontgaan. 

Dus kom op Publieke Omroep, smeek Jeroen Pauw terug te komen. Bied hem desnoods een blanco cheque. En Jeroen Pauw, kom alsjeblieft terug. Verlos ons uit ons lijden. Wij hebben je nodig. Heel Nederland heeft je nodig. 

Meer over