Maaiveld - Jaap

Ik stel mij in deze column even voor hoe een gesprek tussen De gouden kooi-bewoner Jaap en een toekomstige manager kan verlopen. Met welke 'talenten' zou 'Terror Jaap' de Nederlandse entertainmentwereld kunnen verrijken? Plaats vooral jullie reacties, maar weet wel: ik lees alles.

"Hallo met Jaap."
"Jaap wie? Heb je geen achternaam?"
"Jaap! Dikke Jaap. King Jaap. Gouden kooi. Je weet niet wie ik ben. Jezus, nou dat begint lekker. Weet je wel wie je voor je hebt?"
"Ah, díe Jaap. Zeg het eens, Jaap, wat kan ik voor je doen?"
"Nou, het eind van De gouden kooi is in zicht en daarna wil ik natuurlijk aan de slag."
"Aan de slag. Als wat?"
"Als wat? Als Jaap, natuurlijk. Jij bent toch een impressario. Een agent?"
"Jazeker."

"Nou, ik bied mezelf aan. Als je genoeg kan regelen voor me, dan mag jij me in de markt zetten. Onderbroekencommercials, films, panels in quizzen, interviews, als de nieuwe Jensen, column in de Panorama, dat soort werk."
"Ah, op die fiets. En wat kun je allemaal?"
"Kunnen? Ik ben Jaap. Ik ben bijvoorbeeld heel dik. Dus ik kan overal mijn t-shirt omhoogtrekken en met mijn buik en tieten zwaaien. En ik kan goed kotsen. Ik kan iemand van twee meter afstand van zijn fiets afkotsen. En ik ben natuurlijk heel bekend. Ik zou kunnen oprtreden in discotheken en braderieën of winkels openen net als Ruud van de eerste Big brother."

"Kun je zingen?"
"Nee. Ik kan wel in een discotheek over iemand heen kotsen."
"Ja, ja. Wat dacht je van winkels openen? Dat je een lint doorknipt?"
"Misschien wel een leuk idee als ik een lint doorkóts. Of een drol draai in zo’n nieuwe winkel."
"Mmm, ja, misschien is daar wel een markt voor."
"Ik wil voor kotsen wel 25 euro extra, want ik moet dan weer opieuw eten. Bij een drol draaien niet, want dat is natuurlijk al verteerd."

Op deze site kun je onderwerpen aandragen voor deze column. Nog niet zo lang geleden maakte bezoeker KungFuPanda zich zorgen over wat er gebeurt met de deelnemers van De gouden kooi. Geen zorgen zou ik zeggen. Ze zijn nu Bekende Nederlander en voor Bekende Nederlanders is er altijd werk. Kijk naar de glanzende carrières van Ruud, Bart en Maurice.

Het feit dat zij na de Big brother-series psychische problemen kregen zal voor jongens als Jaap niet opgaan, want die heeft die problemen al. Hoewel hij feitelijk de enige is die het format van het programma, namelijk het elkaar proberen het huis uit te pesten, eigenlijk als enige helemaal begrepen heeft.

Beste lezer, hierbij daag ik jou ook uit om onderwerpen aan te dragen. Het punt is dat ik niet alle tv kan zien, en ook niet wil gaan bekijken.

Sterker nog, ik houd eigenlijk helemaal niet zo van tv, maar wel van misstanden en absurditeiten. Houd me op de hoogte. Maar als je echt heel slechte ideeën aandraagt kan het zijn dat ik je helemaal afbrand, want zo ben ik dan ook wel weer.

Reageren