Maaiveld - Op zoek naar Jozef 2008

Het was in die dagen dat Jozef, de door de Polen weggeconcurreerde timmerman, en Maria in hun ouwe Volkswagen Polo op zoek waren naar een slaapplaats. Maar alle hotels en zelfs het Palestijnse vluchtelingenkamp waren vol.

Frits Sissing was al een tijd op zoek naar Jozef en wilde Maria graag in de hoofdrol hebben, dus die regelde een locatie, die snel gedressed werd met diverse dieren, stro, rustieke elementen en sfeerverlichting.

Maria wilde eigenlijk in bad bevallen, maar dat was er niet, dus zocht zij haar heil in een baarkruk en een ruggeprik. Qua voornaam hadden ze nog lang getwijfeld tussen Obama, Klaas-Jan en Jezus, maar het werd toch de laatste.

Op het journaal had Erwin Kroll die avond al foto's laten zien van een merkwaardig en zeldzaam natuurverschijnsel aan het firmament.

Albert Verlinde had opties op de eerste foto’s van het kind, maar had ook insinuaties gemaakt over het vermeende vaderschap en dat Jozef toch maar eens een dna-test zou moeten laten uitvoeren. Peter R. de Vries had namelijk verborgen camera-filmbeelden van 9 maanden geleden van Maria in een hotelkamer in Nazareth met iemand die verdacht veel leek op Joran van der Sloot.

De bevalling was zwaar omdat Jezus een soort lichtgevende ring om zijn hoofd had die niet door het geboortekanaal paste. Willem Nijholt, die zich toch een soort Vader voelde, roemde Jezus' pezáááss.

Maria en Jozef voelden zich ongemakkelijk in de stal want buiten hielden de Joodse kolonisten de wacht en die wilden de stal eigenlijk direct neerhalen.

Daar hoorden zij engelen zingen. Hoewel, engelen? Er verschenen drie vreemd uitgedoste exotische mannen voor hen. Het waren de Toppers, zij waren die merkwaardige bruine ster gevolgd en hadden als geschenk het nieuwe songfestivallied bij zich.

Het werd inmiddels steeds drukker want de redacteuren van De wereld draait door en Pauw & Witteman stonden om te kribbe te kibbelen met wie Maria het eerste interview zou doen. Maar ook Ivo Niehe, die ineens ook vloeiend Hebreeuws bleek te spreken, bemoeide zich ermee.

Daphne Deckers was inmiddels al met Maria de opvoedttips aan het doornemen en polste voorzichtig of Maria inclusief de striae op de foto wilde. Paul de Leeuw stond te dringen met een mevrouw uit Geldrop die een langgekoesterde wens had om een keer bij Jezus een luier te mogen verschonen.

Terwijl Maria diverse aanbiedingen voor een complete make-over overwoog, was Jozef nog snel een verlaagd plafonnetje aan het timmeren in de stal, om nog kans te maken bij de finale van Het blok.

Tot ieders grote verrassing bleek Jezus zelf trouwens dit jaar de Mol te zijn.

Er kwam een gelukstelegram van Balkenende. Even viel het stil. Niemand durfde het hardop te zeggen, maar iedereen was toch wel benieuwd hoe de nieuwe verlosser Jezus die kredietcrisis nou eigenlijk zou gaan aanpakken.

Reageren