Column Carlo Boszhard

Over Carlo in drag en Irene als Verrader

22 maart 2022 14:33 | columns | Door Carlo Boszhard

© RTL/Televizier
Carlo Boszhard zit midden in de opnamen voor de dragshow Make Up Your Mind. En hij denkt er zelf ook over om zich in een glitterjurk te hijsen. 

Verheugen, 

We rennen deze week de studio in en uit. Vier afleveringen plus een grande finale van de dragshow Make Up Your Mind worden in razend tempo opgenomen. Het verheugen op de show en de reacties op maar liefst 25 dappere BN’ers is begonnen. “Ga jij ook een keer in drag?” vraagt de eindredactrice. Ik ben even stil. “Misschien in de finale”, opper ik nog. “Hooggehakt, glitterjurk aan en met schitterende make-up.” De volgende dag zie ik er toch vanaf. “Maar ik verheug me er zo op”, zegt ze teleurgesteld. Toch maar eens opnieuw overleggen met Herald, mijn partner en bedenker van de show. Na een goed gesprek hebben we de knoop doorgehakt. De uitkomst ziet u in de finale op zaterdag 7 mei op RTL4.

Daar is binnenkort nog een programma te zien waar ik naar uitkijk: De Verraders. Toen het programma De Kroongetuige jammerlijk flopte dacht ik dat er nooit meer een variant op Wie is de Mol? zou komen. Maar De verraders vind ik net zo spannend en misschien wel interessanter. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat het voor de deelnemers uit de eerste serie een ongelofelijk emotionele rit was. En toen zag ik de promo voor de nieuwe reeks. Ik stikte bijna in een stuk appeltaart.

Mijn Irene, ja dé Irene Moors, doet dit jaar mee als of getuige of verrader. Elke vezel, elke beweging ken ik natuurlijk uit duizenden van mijn liefste vriendin. Ze heeft in de dertig jaar die ik haar ken nog nooit iets gelogen. Irene kan niet liegen en als ze door het programma in stelling wordt gebracht om dat wel te doen, zie ik het gelijk. Als ze speelt, gebeurt er iets met haar linkeroog. Let er maar op. Een soort glinstering alsof ze lacht met alleen dat oog.

Oh, wat een feest dat ze erbij is. Sterker nog, ik zit nu al klaar. Lichtelijk overdreven natuurlijk, want 1 april is pas de eerste uitzending. Of is het een 1 april-grap? Ik bel haar op. “Doe je echt mee?” vraag ik bijna smekend. Ze bevestigt het, maar op alle andere vragen houdt ze haar lippen stevig op elkaar. “Frank Evenblij lijkt me een uitstekende verrader. Of nee, beter Babette van Veen, dat is een actrice. Mij kan je het heus wel zeggen, ik vertel niets door.” Weer geen enkele reactie. Irene gedraagt zich als een uitstekende getrouwe en zo ken ik haar al dertig jaar.

Meer over