Peter van der Vorst: Kiezen

8 april 2012 12:19 | columns | Door Televizier

Onlangs was ik te gast bij Rick Nieman in een ‘Kwestie van kiezen’. Op de ochtend van de opname zei mijn vriend nog: ‘Da’s een perfect programma voor jou, want jij vindt het altijd moeilijk om keuzes te maken.’

En ik moet bekennen: dat klopt. Ik wil mensen nooit teleurstellen, dus zeg ik veel te vaak ‘ja’ tegen van alles en nog wat. Bovendien vind ik heel veel dingen ook echt leuk om te doen. Ik heb bijvoorbeeld nooit ‘nee’ gezegd tegen een programma waarvoor RTL me vroeg als presentator.

Bouwval gezocht
Maar nu heb ik dat voor het eerst eens wél gedaan. En ook nog eens tegen een programma dat me zeer aan het hart gaat: Bouwval gezocht. Binnenkort zouden bouwkundige Bob Sikkes en ik beginnen met de opnames, die dit keer in het buitenland plaatsvinden. Hartstikke leuk, ook omdat Bob en ik inmiddels goede vrienden zijn geworden. Maar toen ik het draaischema zag voor de komende maanden, werd het me zwart voor de ogen. Naast de opnames voor Gepest!, Van der Vorst Ziet Sterren en RTL Boulevard zou ik ook nog een keer of twintig in een vliegtuig moeten stappen om een aantal verbouwingen door heel Europa te gaan volgen. Dat betekent dat ik m’n gezin dan nauwelijks zou zien en ikzelf in een bouwval zou veranderen.

Irene Moors
Gelukkig snapte RTL het probleem en is collega Irene Moors bereid gevonden om de fakkel en ‘mijn’ Bob over te nemen. Het zal vast even pijn doen om ze straks samen te zien, maar ik ben er desondanks trots op dat ik eindelijk eens heb durven kiezen!

Peter van der Vorst is tv-producent, royaltydeskundige bij RTL Boulevard en presenteert Van der Vorst Ziet Sterren en Gepest. Hij schrijft over tv maken en tv kijken. 

U kunt reageren via Twitter @petervdvorst

Meer over