Peter van der Vorst: Scheiden

Op dinsdag 13 mei is de eerste aflevering van ‘Divorce Hotel’ te zien. Een spannend project waar we de afgelopen maanden bij Vorst Media hard aan hebben gewerkt.

Stellen die zeker weten dat hun huwelijk geen toekomst meer heeft kunnen alles binnen twee dagen onder professionele begeleiding regelen in het echtscheidingshotel. We kregen tientallen aanmel­dingen van echtparen die er zelf niet meer uitkwamen. Sommigen waren al jaren bezig om tot een oplossing te komen. Maar hoe langer zo’n proces duurt, hoe frustrerender en geldverslindender het wordt. Divorce Hotel biedt écht uitkomst, bleek tijdens de opnames.

In de eerste aflevering zien we Friedy en Matt die 27 jaar getrouwd waren. Vanwege een verschil in seksuele verlangens zijn ze uit elkaar gegroeid en inmiddels heeft hij een nieuwe, veel jongere vriendin. Nu ruziën ze over de verdeling van het geld, de inboedel en hun gezamenlijke fysiotherapiepraktijk.

Presentatrice én psychologe Goedele Liekens krijgt ze na anderhalf jaar bij elkaar in één ruimte en laat ze met elkaar praten. Ook zijn er verschillende mediation-sessies onder leiding van Annemarie van Gaal, waarin bepaald moet worden wie wat krijgt. Als de partijen er samen niet uitkomen, beslist zij hoe het geld en de spullen verdeeld moeten worden.

Al met al een boeiend én leerzaam programma. Het laat bijvoorbeeld zien wat de gevolgen zijn wanneer je niet op huwelijkse voorwaarden trouwt, maar ook hoe betere communicatie ervoor kan zorgen dat een echtscheiding niet in een véchtscheiding verandert. En daar is iedereen bij gebaat!

Meer over:

Reageren