Schoenmaker

Als bekende Nederlander word je geregeld gevraagd om mee te doen aan allerlei tv-programma’s.

Aanvankelijk zei ik vrijwel overal enthousiast ja op. Ik heb meegedaan aan HintsWaku Waku en nog veel meer van dat soort onschuldige spelletjes. Ook stond ik al een aantal keer aan de desk bij shows als Ik hou van Holland.

Gêne

Wanneer je je eenmaal over een bepaalde gêne heen hebt gezet, is het hartstikke leuk en gezellig om jezelf enigszins voor schut te zetten met collega’s die je niet vaak ziet. Bovendien krijg je meestal ook nog eens 750 à 1000 euro op je rekening gestort voor de bewezen diensten. Zonde om te laten liggen, toch? 

Ierse dans

Maar gaandeweg ontdek je voor jezelf waar de grenzen liggen. Een paar keer ben ik daaroverheen gegaan. Zo heb ik één keer live op tv een Ierse dans uitgevoerd voor een miljoenenpubliek in de show Let’s dance, waarna ik (terecht) werd afgekraakt door choreograaf Stanley Burleson. 

Singing With the Stars

Ook heb ik meegedaan aan Singing With the Stars bij Radio 538, waar ik het nummer Angels van Robbie Williams verkrachtte. Nooit eerder zong iemand zo vals als ik. Achteraf denk je dan: waarom heb ik dit in vredesnaam gedaan? Ik heb daarna dan ook de talloze uitnodigingen voor dans-, spring- en schaatsshows afgeslagen. 

Levensgevaarlijk

Alle bewondering overigens voor collega’s die soms met gevaar voor eigen leven letterlijk en figuurlijk in het diepe duiken, maar deze schoenmaker blijft voortaan bij z’n leest!

Reageren