Televisie = voetbal

De sportzomer is nog maar net voorbij of de volgende wedstrijd is alweer begonnen.

Namelijk die tussen de grote televisiezenders. Ikzelf kijk vooral uit naar het duel tussen RTL 4 en SBS 6. Het voelt een beetje als een belangrijke voetbalwedstrijd. 

Dit is het moment dat het team van John de Mol zou moeten gaan scoren. Het afgelopen seizoen verliep vrij dramatisch voor ‘zijn’ SBS 6. Kijkers bleven weg en dure programma’s flopten. Om in voetbaltermen te blijven: doelpunten werden er nauwelijks gemaakt.

Om het tij te keren zijn er mensen voor en achter de schermen ontslagen en werden er ‘spelers’, zoals Bridget Maasland, Sandra Schuurhof en Eddy Zoëy bij de tegenpartij weggehaald. Samen met oud-gedienden Beau en Gerard staan ze in de basis van het nieuwe SBS 6.

Zelf maak ik deel uit van ‘team’ RTL 4, onder leiding van coach Erland Galjaard. Met bewezen toppers als Linda, Wendy & Martijn, Carlo & Irene, Winston & Albert en Gordon & Chantal lijken we op papier de sterkste ploeg te hebben.

Maar dat betekent niet we bij RTL 4 achterover kunnen gaan leunen. Ook underdog SBS 6 kan zomaar ineens gaan scoren. We hebben laatst nog gezien in de interland België - Nederland wat er gebeurt wanneer je als ploeg een paar missers maakt. Totaal onverwacht wonnen de Belgen met 4-2. En da’s natuurlijk niet de bedoeling. Daarom staan we, óók bij RTL 4, allemaal op scherp. Let the games begin!

Reageren