Column Peter van der Vorst

Vakantie voorbij!

29 Augustus 2018 14:06 | columns | Door Irma Tomas

© Nick van Ormondt
We staat aan de vooravond van een bloedstollend tv-seizoen, zo belooft Peter van der Vorst in zijn nieuwe column.

'Natuurlijk waren er de afgelopen zomermaanden ook de nodige nieuwe programma’s te zien, maar nu breekt de strijd om de kijkcijfers pas écht weer los. Wat wil ‘de kijker’ zien? Die vraag is actueler dan ooit voor ons televisiemakers. In de eerste helft van dit jaar keken ’s avonds na 18.00 uur gemiddeld 300.000 minder mensen naar de oude vertrouwde beeldbuis dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is nog niet zo lang geleden dat je om half negen ’s avonds een miljoen kijkers moest scoren om succesvol te zijn. Tegenwoordig doe je het al fantastisch met 800.000 kijkers!

Netflix en Videoland

We hollen met z’n allen richting Netflix, Videoland en Youtube en ik doe daar zelf net zo hard aan mee. Een groot deel van mijn en uw schermtijd gaat tegenwoordig op aan het bingewatchen van series (ik zit nu middenin Billions op Ziggo. Aanrader!) Toch is het mijn uitdaging als máker om zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd naar de traditionele lineaire televisie te laten kijken. Daar gaan we het komende jaar weer keihard ons best voor doen.

Married at first sight

Ik werk aan een spannend nieuw project, zit middenin de opnames voor een nieuwe serie Verslaafd! en ook Married at first sight en Van der Vorst ziet sterren gaan door. Natuurlijk zijn al die programma’s terug te kijken via RTLXL of Videoland, maar desondanks hoop ik dat het ook dit jaar weer een paar keer lukt om minimaal een miljoen kijkers te trekken die gewoon met z’n allen op hetzelfde moment voor de buis zitten. Want zeg nou zelf, da’s toch véél gezelliger?!'

Meer over