Op NPO Start

BNNVARA komt met documentaire over influencer Vonneke Bonneke

25 oktober 2023 15:53 | documentaire | Door Tessa Kok

© BNNVARA
BNNVARA komt binnenkort met een indrukwekkende documentaire over influencer Vonneke Bonneke. In haar jeugd zijn naaktfoto's van haar gelekt, wat een enorme impact heeft gehad op haar leven.

De documentaire focust op de impact van de gelekte foto's op het leven van Vonneke Bonneke en haar omgeving.

Heftige jeugd

Vonneke Ritfeld (echte naam) is pas 15 jaar oud als een klasgenoot naaktfoto's van haar verspreidt. Deze foto's had Vonneke in vertrouwen gestuurd naar de jongen waar ze verliefd op was. Op het moment dat ze erachter komt dat haar foto's uitgelekt zijn, is ze bang en boos. Wat ze daarna deed, gooide haar hele leven overhoop.

Nadat duidelijk was dat haar naaktfoto's gelekt waren, besloot ze om een schaar te pakken en de verspreider van de naaktfoto's in zijn arm te steken. Daardoor belandt ze niet alleen vier dagen in de gevangenis, ook wordt ze van school gestuurd, verliest ze vrienden en krijgt ze maandenlang huisarrest. 

Vonneke Exposed

Hoewel haar jeugd heel heftig was, is Vonneke inmiddels succesvol influencer, artiest en actrice. In de documentaire blikt Vonneke Bonneke terug op de heftige periode uit haar jeugd. Want waarom durfde ze er in die tijd thuis niet over te praten en ging ze gelijk over tot geweld? En waarom worden meisjes aangesproken op het versturen van naaktfoto's en niet de mensen die deze beelden verspreiden?

In de docu onderzoekt de influencer hoe alles zo ver heeft kunnen komen. Ze wil graag ontdekken wat ze kan leren van deze vervelende periode uit haar jeugd.

Het is haar doel om jongeren te inspireren om thuis openlijk te praten over relaties en seksualiteit. De documentaire Vonneke Exposed is vanaf woensdag 8 november te streamen bij BNNVARA op NPO Start. 

Meer over