Op NPO 3

BNNVARA zendt documentaire 'The Trouble with KanYe' volgende week uit

4 juli 2023 13:15 | documentaire | Door Tessa Kok

© Forest
De documentaire 'The Trouble with KanYe', over de bekende Amerikaanse rapper Ye, wordt volgende week uitgezonden op BNNVARA. Dat maakte de omroep dinsdag bekend.

Voor de docu reisde journalist Mobeen Azhar naar de Verenigde Staten om te ontdekken hoe Ye (voorheen bekend als Kanye West) een uithangbord is geworden voor haat en verdeeldheid.

Veel kritiek

In oktober 2022 kreeg Ye (voorheen Kanye West) veel kritiek wanneer hij tijdens zijn modeshow in Parijs een White Lives Matter T-shirt draagt. Die kritiek werd alleen maar erger wanneer hij daarna een aantal antisemitische uitspraken doet op social media en opruiende onwaarheden verkondigt tijdens interviews. Prijswinnend journalist Mobeen Azhar reisde naar de Verenigde Staten om meer te weten te komen over Ye's recente gedrag en de geruchten over zijn nieuwe presidentiële campagne.

Verschillende locaties bezoeken

Mobeen bezoekt voor de documentaire verschillende locaties om meer te weten te komen over de rapper. Hij bezoekt onder andere Cody in Wyoming, waar Ye in 2019 een grote boerderij kocht. In Cody veranderde Ye van een provocerende rapper in een wedergeboren christen. Ook wilde hij banen creëren in zijn nieuwe woonplaats, door de productie van zijn modelijn naar Cody te halen. Mobeen brengt ook een bezoek aan Los Angeles en onderzoekt daar hoe de presidentiële campagne van Ye voor de verkiezingen van 2024 vorm lijkt te krijgen. 

Daarnaast duikt de journalist dieper in de carrière van Ye als succesvolle rapper en producer. Daarvoor spreekt hij onder andere met Malik Yusef, met wie de rapper jarenlang samenwerkte. Met hem bespreekt hij de muziek van de rapper en Ye's uitspraken over de witte suprematistische beweging. Uiteindelijk krijgt Mobeen een direct lijntje met Ye en zien kijkers van de documentaire of het de journalist lukt om de rapper te confronteren met zijn bevindingen. 

‘The Trouble with KanYe’ is vrijdag 14 juli om 21:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3 en op NPO Start.

Meer over