Bosch van Rosenthal maakt documentaireserie over VS

21 juni 2016 12:20 | documentaire | Door Televizier

© Hans Pool

Dit najaar presenteert Nieuwsuur-verslaggever Eelco Bosch van Rosenthal de documentaireserie Droomland Amerika. in deze reeks doet Bosch van Rosenthal verslag van de ontmanteling van de Amerikaanse droom. 

Van een Chinese voorstad van Los Angeles tot de meest gewelddadige wijk van Chicago en van de achtergebleven Mississippi Delta tot een worstelend stadje in Vermont: op acht plekken in Amerika nemen de makers een kijkje bij de doorsnee Amerikaan op zoek naar geluk.

Veerkracht

In de afgelopen decennia is er voor het Amerikaanse volk veel veranderd. In de reis ziet Bosch van Rosenthal de tegenslagen en het succes van de Amerikanen en wordt duidelijk dat ze keer op keer weer veerkracht tonen. Hoe doen ze dat?

Geen politiek

De Amerikaanse bevolking kiest dit jaar een nieuwe president, maar dit komt in de documentaireserie niet aan bod. "Toen we hieraan begonnen wisten we niet dat het zo'n krankzinnig verkiezingsjaar zou worden", vertelt Bosch van Rosenthal. "Zelf laten wij het campagnepad links liggen, het is ook geen serie over politiek. Maar de kijker leert wel begrijpen in welke stemming Amerika straks naar de stembus gaat." NPO 2 biedt wel aandacht aan de verkiezingen. Dit programma zal worden gepresenteerd door Eva Jinek

De makers

Presentator Bosch van Rosenthal (1976) was politiek verslaggever en correspondent in de Verenigde Staten voor de NOS. Sinds 2013 is hij actief als verslaggever voor Nieuwsuur. De regie wordt verzorgd door Hans Pool, die eerder succes boekte met documentaires als Van Dis in Afrika (waarvoor hij de Zilveren Nipkowschijf won) en Van Moskou tot Madagan

Van 11 september tot en met 30 oktober 2016 worden de acht afleveringen van Droomland Amerika wekelijks om 20.15 uur uitgezonden op NPO 2. 

Meer over