Eerste beelden

De Jacht Op De Jaguar: documentaire van Humberto Tan binnenkort op Videoland te zien

8 juni 2023 13:20 | documentaire | Door Tessa Kok

© RTL / Videoland
Binnenkort verschijnt er een indrukwekkende documentaire met Humberto Tan op Videoland. In de documentaire De Jacht Op De Jaguar gaat Tan met zijn fotocamera de Surinaamse jungle in om zijn droom waar te maken: het perfecte plaatje schieten van de imposante jaguar, die zich maar zelden laat zien. Inmiddels zijn er meer details bekend over wat kijkers kunnen verwachten.

De mooie en de duistere kant

Tijdens de reis van Humberto Tan in Suriname ontdekt hij niet alleen de mooie, maar ook de duistere kant: toenemende wildlife crime die de koning van het bos meer en meer bedreigt in zijn voortbestaan. Hij ontdekt dat de balans zonder jaguar verdwijnt en daarmee dus ook het bos. Op indringende wijze neemt Humberto kijkers niet alleen mee op zijn roadtrip door de prachtige jungle, maar ook zien kijkers hoe Tan in de illegale wereld van de handel in jaguartanden duikt. Lukt het Humberto om niet alleen de jaguar op te sporen, maar ook diegenen die op hem jagen?

Over het maken van de documentaire zegt Tan het volgende: “Het fotograferen en opzoeken van de jaguar leeft al zo lang in mijn hoofd, ik heb er al zo lang over gedroomd, dat het bijna onwerkelijk voelde toen ik het ineens echt aan het doen was. Ik werd tijdens mijn zoektocht geraakt door de afschuwelijke wildlife handel die inmiddels aan de jaguar verbonden is. Ik hoop daarom oprecht dat de film heel veel mensen bereikt en bewust maakt van het belang van het dier. Dit was een onvergetelijke reis en een droomproject om te doen.”

Op zoek naar antwoorden

In de documentaire op Videoland is te zien hoe presentator en hobbyfotograaf Humberto zowel de schoonheid van de Surinaamse jungle als haar schaduwzijde ontdekt. Dat doet hij met hulp van de lokale bevolking, waaronder reisgids Fred Pansa, jaguar specialiste Vanesse Kadosie en wildlife crime expert Roy Ho Tsoi. Samen met hen gaat hij in de docu op zoek naar antwoorden over dit bijzondere dier.

De Jacht Op De Jaguar: Een film van Humberto Tan is al snel op de streamingdienst te zien. Zet 21 juni maar in je agenda, want vanaf dan is de docu te streamen. Benieuwd naar de eerste beelden? Check hieronder de trailer.

Meer over