Jessica Villerius gaat door

De kinderen van Ruinerwold krijgt een vervolg

15 oktober 2021 14:59 | documentaire | Door Judith Regeling

© BNNVARA
Jessica Villerius is bezig met een vervolg op De kinderen van Ruinerwold, de docuserie die gisteravond in de prijzen viel tijdens de 56ste editie van het Gouden Televizier-Ring Gala. Dat bevestigt ze zojuist in een interview aan AD.

Het vervolg zou volgend jaar op de buis moeten verschijnen.

De kinderen van Ruinerwold

"We gaan laten zien hoe de kinderen nu in het leven staan. Daar is zoveel vraag naar", verklapt documaakster Jessica Villerius zojuist aan het AD. Ruinerwold-zoon Israël is blij dat hij hiermee de kans krijgt om een andere kant van zichzelf te laten zien. "Daar staan we open voor. Niet terug naar het verleden, dat is geweest. Maar we willen best vertellen dat het goed met ons gaat."

Filmmaker worden

Aan dat laatste is duidelijk geen woord gelogen. Afgelopen woensdag kwam nog naar buiten dat Israël precies twee jaar na het ontvluchten van zijn ouderlijk huis zijn propedeuse heeft gehaald aan de opleiding aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Hij zit dan ook nog vol dromen: "Ik wil filmmaker worden. Ik vind het superleuk. Het zit in me, dat ben ik aan het ontdekken." 

Jongere kinderen

Ook met de jongste kinderen, die niet in beeld komen, gaat het beter. "De kinderen zijn herenigd, met z'n negenen. Ze zijn heel veel samen, hebben familieweekenden en er is iedere maand wel een verjaardag", vertellen Israel, Edino, Mar Jan en Jessica aan het AD. "De jongste kinderen vinden nu ook hun plek, maar kiezen ervoor om buiten de schijnwerpers te blijven. Daar steun ik ze in." 

Meer over