Kane- A Story Recorded

Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen delen voor het eerst het verhaal van KANE in Videoland documentaire

18 augustus 2023 09:53 | documentaire | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Fotograaf Ferdy Damman

KANE was één van Nederlands grootste muziekbands aller tijden. In de nieuwe Videoland original Kane- A Story Recorded vertellen Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen het verhaal achter het succes en het abrupt stoppen van de band.

Vierdelige documentaireserie

KANE - A Story Recorded bestaat uit vier delen. Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen nemen kijkers aan de hand van ruim 100 uur aan privé-opnames mee in hun verhaal. Dat verhaal is nog niet eerder verteld en geeft kijkers een uniek kijkje in hun succes. Het avontuur van de band leidde op een haar na tot internationaal succes en sleepte tal van awards binnen. In 2014 stopte de band na vijftien jaar vrij abrupt. 

Eindelijk tekst en uitleg

Tot op de dag van vandaag is het een groot vraagteken voor fans waarom de band zo plotseling stopte. In de Videoland original geven Dinand en Dennis daar nu eindelijk antwoord op. Zij zijn niet de enige die aan het woord komen in de documentaire, want er blikken ook betrokkenen en hoofdrolspelers uit die tijd terug. Dat gaat om voormalig manager Edwin Jansen, oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman, oud-TMF DJ's Isabel Brinkman, Bridget Maasland, Daphne Bunskoek, radio DJ's Rob Stenders, Eric Corton en Giel Beelen, internationaal topproducer Tim Palmer en platenbazen Sara Silver en Tony Berk. Ook de vrouw van Dinand, Lucy Woesthoff, doet haar woordje in de documentaire. 

Dinand Woesthoff, medeoprichter en voormalig zanger van KANE, zegt het volgende over de documentaire: ''Deze vierdelige documentaireserie is een bijzondere manier om met trots en verbazing achterom te kijken naar een soms bijna ongelooflijk avontuur vol passie, vuur, ups en downs. Een rollercoaster ride onderweg naar dromen en zoveel meer. Een verhaal dat nu voor het eerst van binnenuit verteld wordt.”

“Meer dan 25 jaar geleden startte het Kane avontuur. Ik weet niet meer exact wát ons dreef maar we besloten vanaf dag één echt alles te filmen onder het mom van: ‘leuk voor later’. En later is nu. Ik ben echt heel trots dat we ons verhaal, zeg maar gerust videodagboek, kunnen delen met onze fans en Videoland kijkers'', voegt medeoprichter en voormalig gitarist Dennis van Leeuwen daaraan toe.

KANE - A Story Recorded is geproduceerd door FORESEE en vanaf maandag 25 september te zien op Videoland.  

Meer over