Moordpillen?

Dionne Slagter maakt serie over ADHD-medicatie

6 december 2023 12:55 | documentaire | Door Esther Hut

© BNNVARA

Na haar succesvolle documentaire over borstimplantaten, heeft Dionne Slagter zich dit keer gebogen over ADHD-medicatie. In de docu Moordpillen? blijkt het in sommige gevallen toch niet zo onschuldig te zijn als het lijkt.  

De YouTuber spreekt uit ervaring.

Moordpillen?

In het drieluik Moordpillen gaat Dionne Slagter in gesprek met mensen met ADHD. Zelf kreeg ze tien jaar geleden de diagnose ADD en gebruikt sindsdien medicatie op recept. Maar ze geeft toe soms ook wel eens een pilletje extra te nemen als ze een nachtje moet doortrekken om een deadline te halen.

Maar mag dat eigenlijk wel? En kan dat geen kwaad? Kan het ook anders? Dionne gaat daarom op onderzoek uit en is benieuwd wie ze zou zijn zonder haar medicijnen. Zo spreekt ze met lotgenoten, studenten, wetenschappers en artsen.

Studenten

Naast de personen die de diagnose ADHD hebben, is het onder studenten (zonder diagnose of recept) ook een trend om ritalin te slikken als ze langer moeten doorhalen. Maar ze zijn zich er niet van bewust dat dit strafbaar is

Moordtieten

Het is niet de eerste keer dat Dionne duikt in een onderwerp waar ze zelf veel mee te maken heeft. In 2021 kwam de docu Moordtieten uit. Toen dook ze in de wereld van borstprotheses en hoe ze vrouwen doodziek kunnen maken.

Wanneer is Moordpillen? te zien op tv?

Moordpillen? is vanaf woensdag 20 december wekelijks te streamen bij BNNVARA op NPO Start en vanaf 3 januari wekelijks te zien op NPO 3. 

Meer over