Het Hoge Noorden

Dionne Stax reist af naar Scandinavië voor nieuwe documentaireserie

20 februari 2023 13:12 | documentaire | Door Janine van Rooden

© Omroep MAX

Voor een nieuwe documentaireserie gaat Dionne Stax à la Floortje Dessing op bezoek bij Nederlanders die in Scandinavië een nieuw bestaan hebben opgebouwd. 

De Omroep MAX-presentatrice reisde maar liefst een jaar lang door het gebied voor Het Hoge Noorden.

Het Hoge Noorden

In de nieuwe docuserie volgt Dionne zes gezinnen die niet voor het zonnige Zuiden, maar voor het ijzige Noorden kiezen om een inspirerend en avontuurlijk leven te leiden. Sommigen wonen er al een tijdje, terwijl anderen juist plannen maken om te vertrekken uit Nederland. De presentatrice verdiept zich in wat deze families beweegt om het roer volledig om te gooien, om alles achter te laten en ergens ver weg van de bewoonde wereld te gaan wonen.

Dionne Stax

Dionne kijkt op tegen de gezinnen die het Scandinavische avontuur zijn aangegaan. "Dromen van een leven daar is één, maar daadwerkelijk de stap zetten vergt veel moed, doorzettingsvermogen, zelfredzaamheid en een onbegrensde liefde voor de natuur." Ze is dan ook dankbaar dat ze Het Hoge Noorden heeft mogen maken. "Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor alle families die zo lief waren om mij een jaar lang, door vier seizoenen heen, een blik in hun leven te gunnen."

Het Hoge Noorden is vanaf 27 maart 2023 elke maandag om 20:30 uur te zien bij Omroep MAX op NPO 1

Meer over