Documentaire Diana binnenkort in Nederland op tv

26 Juli 2017 09:27 | documentaire | Door Televizier

© ANP

Maandagavond beleefde de documentaire Diana, Our Mother: Her Life and Legacy zijn tv-première bij het Britse ITV, maar op 27 augustus is deze ook in Nederland te zien op RTL 4. Kijkers die liever niet willen wachten, kunnen de documentaire nu al bij Videoland zien.

Op 31 augustus is het precies twintig jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij een auto-ongeluk in Parijs.  In de documentaire halen prins William en Harry warme en grappige herinneringen op aan hun geliefde moeder. Zo vertelt William dat Diana hem als 12-jarig jongetje Cindy Crawford, Naomi Campbell en Christy Turlington liet ontmoeten, drie supermodellen die ook bovenaan zijn bed hingen. 

Broer

De documentaire krijgt veel lof, maar Marc van der Linden heeft toch een puntje van kritiek. De royalty-deskundige vindt het gek dat ze niet alleen maar de twee prinsen aan het woord hebben gelaten. Zo mag ook Diana's broer zijn zegje doen, maar daar had ze geen al maanden geen contact meer mee: ''Mensen die er op het laatst voor haar waren, zoals haar hartsvriendinnen, zaten er niet in'', vertelt Marc dinsdag in RTL Boulevard. 

Dionne Stax 

Niet alleen de Britten geven een eerbetoon aan de populaire prinses, ook onze eigen Dionne Stax haalt herinneringen op aan Lady Di. Vanaf 1 augustus duikt de nieuwslezeres in het leven van Diana in haar programma Lady Di & Dionne.

Meer over