Dossier Opgelicht?!

Makers van Opgelicht?! komen met bizarre documentaire

28 november 2022 14:50 | documentaire | Door Janine van Rooden

© AVROTROS

Opgelicht?! is al even van de buis verdwenen, maar de makers komen nu met een documentaire met het bizarre verhaal van oplichter Dennis. 

Hij liet zijn vrouw en kind met een hele hoop ellende achter en is nu zelf spoorloos.

Opgelicht?!

Dennis leidt samen met zijn gezin een zorgeloos leven, maar daar komt plots verandering in als zijn vrouw Janet ontdekt dat hij een oplichter is. De oplichting lijkt in eerste instantie klein en onschuldig te zijn, totdat de beerput volledig wordt opengetrokken.

Lees ook: NPO neemt na 21 jaar afscheid van Opgelicht?!

Dennis

De Noord-Hollandse oplichter richt te pas en te onpas bedrijven op waarmee hij allerlei dingen koopt, maar niet betaalt. De betaalachterstanden stapelen zich op, waardoor deurwaarders zich steeds vaker beginnen te melden. Zij eisen alleen geen geld van Dennis, maar van Janet. Hij heeft alle louche bedrijven namelijk op haar naam gezet. Inmiddels is ook al hun geld verdwenen, zelfs de laatste 10 euro die nog op de spaarrekening van hun kind stond.

Europol

Janet moet uiteindelijk besluiten om samen met hun zoontje te vluchten, want Dennis wordt steeds gevaarlijker. En tot overmaat van ramp lijkt hij ook nog eens lid te zijn van een drugsbende, waardoor Europol naarstig naar hem op zoek is. 

Dossier Opgelicht?!: Een Spoor van Vernieling van AVROTROS is vanaf 1 december 2022 te zien bij NPO Start.

Meer over