Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband

Documentaire over het leven van Emile Ratelband op Videoland

28 april 2022 14:11 | documentaire | Door Irma Tomas

© Videoland
Emile Ratelband krijgt een documentaire over zijn leven. In Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband wordt de vraag gesteld: Wie is Emile Ratelband nu echt?

Regisseur van de documentaire is Roy Dames, die eerder al prachtige documentaires maakte als Meiden van de Keileweg (2002) en Foute Vrienden (2010). In Op Hete Kolen volgt hij de omstreden positiviteitsgoeroe terwijl deze zich met zijn 12-jarige zoon Emilio voorbereid op zijn emigratie naar het eiland Phuket in Thailand. 

Tsjakka

Ratelband wil daar voortaan zijn geld verdienen en Nederland achter zich laten. Maar ook het verleden van de 73-jarige Ratelband komt aan bod. En daarin gebeurde er nogal wat nadat hij naam maakte als tsjakka-schreeuwende coach die mensen over hete kolen liet lopen.

Acht kinderen

Hij was lijsttrekker van zijn eigen politieke partij Lijst Ratelband, noemde Osama Bin Laden een verlicht denker en wilde wettelijk zijn leeftijd laten veranderen. Daarnaast kreeg hij acht kinderen in vier relaties. Een negende Ratelbandje is onderweg, die wordt binnenkort gebaard door een Thaise draagmoeder. 

De driedelige documentaire Op Hete Kolen: Het Leven volgens Emile Ratelband verschijnt in mei bij Videoland.

Meer over