Documentaire over Marvin Gaye in de maak

Noah Media Group en Greenlight maken een documentaire over het leven van Marvin Gaye, meldt Variety. De film Marvin, What’s Going On? richt zich met name op de tijd rond het in 1971 verschenen album What's Going On? 

De film, die later dit jaar uitkomt, geeft volgens een statement van de producers 'een duidelijk beeld van de visie van de artiest en zijn onberispelijke album'. Het is de eerste keer dat de familie van de zanger medewerking verleent aan een dergelijk project. 

Motown

Gaye was een van de artiesten die groot werd door het Motown-label uit Detroit. Berry Gordy, de oprichter van Motown Records, wilde Gaye's album, What's Going On? aanvankelijk niet uitbrengen. Toen hij toch overstag ging, bleek dit album een wereldwijd succes. Het wordt gezien als Gaye's meesterwerk. 

Doodgeschoten

Eind jaren '70 raakte de carrière van de soulzanger steeds meer in het slop. Gaye bracht met Sexual Healing (1982) zijn laatste hit uit. In maart 1984 werd een hoogoplopende ruzie tussen Gaye en zijn vader de zanger fataal. De Prince of Soul werd doodgeschoten door zijn eigen vader.

Reageren