Documentaire over Wilders ook op NPO 2

22 september 2017 11:31 | documentaire | Door Televizier

De NTR heeft een buitenlandse documentaire over Geert WIlders gekocht. De film wordt op 11 oktober op NPO 2 uitgezonden.

De documentaire werd gemaakt door de Amerikaanse regisseur Stephen Morse en is bedoeld voor een internationaal publiek. Morse volgde de politicus langere tijd met zijn camera en ondervroeg Wilders vooral over zijn privé-leven. Viceland zond Wilders donderdag uit en trok 26.000 kijkers. Niet veel, maar dat komt ook omdat de zender maar bij een beperkt publiek te zien is.

De rol van de PVV

Dit is de reden waarom de NTR interesse heeft in de dcoumentaire: „Het is een bijzonder inkijkje in het leven van de doorgaans zo gesloten Geert Wilders. Interessant is bovendien om te zien welk beeld een buitenlandse regisseur schetst van het politieke klimaat in Nederland en de rol van de PVV daarin.”

Natte wind

Het Parook was niet zo enthousiast over de film. Tv-recensent Han Lips beschreef de documentaire als 'niet meer dan een natte wind' met vragen over 'zijn haardracht, de jeugdfoto's die Wilders voor het eerst liet zien en zijn nieuwe kittens'.

Meer over