Surviving R. Kelly

Documentaire R. Kelly op Videoland

20 Augustus 2019 16:48 | documentaire | Door Irma Tomas

© Screenshot Surviving R. Kelly
De schokkende documentaireserie Surviving R. Kelly is binnenkort te zien op Videoland. Daarin komen nogal wat vrouwen aan het woord die weinig goeds te vertellen hebben over de glijerige R&B-zanger. 

Weinig goeds is natuurlijk een understatement. R. Kelly zou jarenlang jonge vrouwen als seksslaaf hebben gehouden. Een flink aantal van de misbruikte dames vertellen in de documentaire dan ook afschuwelijke verhalen over de zanger. Er gingen al jaren verhalen over de zanger en zijn voorkeur voor minderjarige meisjes. Hij trouwde ooit met zangeres Aaliyah die toen nog maar 15 was en werd al eens gezien op sekstapes met een 14-jarige. Toch zaten er gek genoeg nooit consequenties verbonden aan de acties van de populaire zanger. Na Surviving R. Kelly werden de slachtoffers eindelijk serieus genomen. 

Drie rechtszaken

Vlak na uitzending van deze documentairereeks verbrak de platenmaatschappij alle banden met Robert Kelly, en Lady Gaga bood haar excuses aan voor het duet dat ze in 2013 met hem opname. In februari van dit jaar werd hij gearresteerd in verband met 10 gevallen van seksueel misbruik. In totaal lopen er nu drie rechtszaken tegen Kelly en er zit nog meer aan te komen. 

Surviving R. Kelly is op Videoland te zien vanaf 20 september. 

Meer over