Gewoon Boef

Documentaire Videoland over rapper Boef

25 maart 2020 14:04 | documentaire | Door Irma Tomas

De meeste mensen kennen Boef alleen van zijn uitspraken over 'kechs' (hoeren), maar in de driedelige documentaire Gewoon Boef wil rapper laten zien dat hij ook een andere kant heeft.

Boef, echte naam: Sofiane Boussaadia, is een van de populairste rappers van Nederland. Dat is te zien aan zijn 1.4 miljoen volgers op Instagram en meer dan 750.000 abonnees op YouTube. Daarnaast tekende hij onlangs een lucratieve platendeal bij Sony. Maar veel mensen in Nederland zullen zich Boef toch vooral herinneren als de druiloor die twee vrouwen als kechs betitelde nadat ze hem een lift gaven. Daar bood hij later zijn excuses voor aan. 

1,4 miljoen

De documentaire Gewoon Boef moet laten zien dat de rapper ook maar een gewone jongen is die de nodige tegenslagen in zijn leven had. De film volgde Boef acht maanden waarin hij 1,4 miljoen euro aftikt voor zijn droomhuis, zijn vriendin Selma een huwelijksaanzoek doet (het is inmiddels uit) en de miljoenendeal bij Sony tekent.

Demonen

Ondanks al het succes duiken zijn demonen uit het verleden telkens op, die hem ervan weerhouden een stabiel leven op te bouwen: verlatingsangst, zelfdestructief gedrag en het pijnlijke verhaal van zijn jeugd. Boef zat o.a. als tiener een paar jaar in de gevangenis. 

De documentaire Gewoon Boef is vanaf 8 mei te zien op Videoland

Meer over