Uitgezonden op 29 juli

Ellie Lust maakt docu over anti-homogeweld

14 juni 2019 16:34 | documentaire | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS - Ellie op Patrouille
Ellie Lust gaat aan de slag met een documentaire over anti-homogeweld die tijdens de GayPride-week op televisie moet worden uitgezonden.

Omroep Avrotros heeft dat bekendgemaakt. De documentaire luistert naar de naam Ellie aan de verkeerde kant en wordt uitgezonden op 29 juli, niet toevallig in de week van de Amsterdam Pride.

Roze in Blauw

Ellie heeft zich tijdens haar carrière bij de politie altijd ingezet voor Roze in Blauw, een netwerk binnen de Nederlandse politie dat zich inzet voor bestrijding van antihomoseksueel geweld.

"Tijdens mijn jarenlange werk voor Roze in Blauw bleef ik mezelf deze vraag stellen: waarom zou je iemand die net even anders is dan jij moeten veroordelen? En wat ik al helemaal niet kan bevatten is dat deze onverdraagzaamheid soms leidt tot geweld. Waarom?", aldus Ellie in het persbericht van Avrotros. "Op die vraag wil ik met deze documentaire nu eindelijk antwoord krijgen, want wat ik onverdraagzaam vind is juist die onverdraagzaamheid van de ander. Dus wie is hier nu eigenlijk van de verkeerde kant?".

Slachtoffers

Ellie spreekt in de documentaire met slachtoffers, maar ook met daders. Daarnaast komen er vele deskundigen aan het woord. Ellie aan de verkeerde kant is op maandag 29 juli om 21.15 uur te zien op NPO 3.

Meer over