Verloren Kinderen

EO komt met documentaireserie over probleemgezinnen

5 november 2022 12:16 | documentaire | Door Janine van Rooden

© EO

De EO komt met een documentaireserie die gaat over probleemgezinnen. De omroep wil hiermee 'bijdragen aan een samenleving waarin er meer begrip is voor gezinnen met complexe problematiek'.

In Verloren Kinderen worden de verhalen getoond achter de meer dan 80.000 kinderen in Nederland die in een probleemgezin opgroeien.

Sahar Meradji

In de vierdelige serie worden drie gezinnen gevolgd die hun stormachtige, wanhopige, maar ook liefdevolle dagelijkse bestaan tonen. Documentairemaker Sahar Meradji wil laten zien wat de opeenstapeling van allerlei sociale, psychische en financiële problemen doet met deze gezinnen. Ondanks dat de families moeite hebben met het stigma rondom probleemgezinnen werken ze mee aan het programma. Ze hopen via deze weg aandacht te kunnen vragen voor hun problematiek.

Verloren Kinderen

De gezinnen die we in Verloren Kinderen gaan zien zijn Marjolijn en Ronald met hun drie kinderen uit Vriezenveen, Astrid en Peter met hun vier kinderen uit Amsterdam-Noord en Merel en Gerson met hun twee kinderen uit Rotterdam. 

Verloren Kinderen is van 21 t/m 24 november 2022 om 22:00 uur te zien op NPO 3.

Meer over