Vierde reeks

Ewout Genemans vraagt kijkers Ewout: om hulp voor nieuw seizoen

Eergisteren 17:07 | documentaire | Door Faye Heijnis

© Tom Cornelissen
Ewout Genemans gaat geen ongemakkelijke of zelfs gevaarlijke situatie uit de weg in zijn indrukwekkende reportageserie Ewout:. Terwijl het derde seizoen momenteel nog wordt uitgezonden op RTL 5, maakt de presentator bekend dat er al hard wordt gewerkt aan een nieuw seizoen. Daarvoor heeft hij wel de hulp van kijkers nodig.

"Wat zou jij graag willen zien? Wij zijn al weer druk bezig met een nieuw seizoen Ewout:", aldus Ewout. "Ik ben benieuwd naar welke onderwerpen jullie interessant zouden vinden. Tips in de comments." 

Over Ewout:  

In de reportageserie Ewout: geeft Ewout een kijkje achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven. Hierbij gaat hij ongemakkelijke en zelfs gevaarlijke situaties niet uit de weg. Zo streek hij in het huidige seizoen neer op een zogeheten bodyfarm. "Het is heftig om al die lichamen te zien en te beseffen dat het allemaal mensen zijn geweest die heel bewust de keuze hebben gemaakt om hun lichaam aan de wetenschap te geven, al wetende dat er allemaal experimenten mee gedaan worden", zo vertelde de presentator aan de start van dit seizoen.

Onderwerpen voor nieuw seizoen Ewout: 

Over het zoeken naar onderwerpen, zei Ewout: "Dat begint bij wat wij in ons team zelf interessant vinden. Ik heb op mijn telefoon een lijstje met onderwerpen waar ik ooit wat mee wil doen, maar de rest van het team ook. Onze redacteur is daarna het hele jaar door bezig om te kijken of we bij die onderwerpen binnen kunnen komen. Soms duurt dat wel een jaar of zelfs twee jaar." Wellicht is de inspiratie bij het team nu wat opgeraakt. Daarom de oproep aan zijn volgers, die er ook al gehoor aan geven.

"Wat gebeurt er achter de schermen bij de 113-zelfmoordpreventielijn en hulpdiensten?", vraagt een volger zich hardop af. "Orgaantransplantatie", oppert een ander. "Meekijken op de ambulance en/of traumahelikopter", stelt nog iemand voor. Onder deze post kun jij je idee delen:

Ewout: (terug)kijken

Het derde seizoen van Ewout: is momenteel elke dinsdag om 20.30 uur te zien op RTL 5. In de aflevering van vanavond volgt de presentator de 14-jarige Djustin, die de nieuwe Rico Verhoeven wil worden en daarom naar Thailand gaat, waar meer toegestaan is voor minderjarige vechtsporters. Alle afleveringen van Ewout: zijn terug te kijken op Videoland.

Meer over