Exclusief

Veelbesproken docu Britney Spears te zien bij Net5

12 februari 2021 15:36 | documentaire | Door Jacob-Jan van de Groep

De veelbesproken documentaire Framing Britney Spears is ook in Nederland te zien. Net5 heeft de rechten gekocht, en zendt de film maandag uit.

In Framing Britney Spears zien we hoe bruut de Amerikaanse media de jacht op het tieneridool opent, met als gevolg dat ze in 2007 een zenuwinzinking krijgt. Daardoor staat ze een jaar later onder curatele van haar vader Jamie.

Gesprekken

Diverse mensen komen in de documentaire aan het woord. Zo spreekt een vriendin van de familie over de opkomst van Britney, doet een advocaat zijn verhaal over de curatelezaak van Spears waar hij op het moment aan werkt en komt een marketingmanager van de platenmaatschappij die oorspronkelijk het imago van Britney heeft bedacht aan het woord.

Ivo Niehe

De afgelopen dagen was de documentaire over Britney Spears ook in Nederland onderwerp van gesprek, omdat ook Ivo Niehe in de film voorkomt. De interviewer sprak de destijds 17-jarige zangeres in De TV Show en vroeg haar naar haar borsten. Ivo heeft inmiddels gereageerd op de ophef en zegt deze te betreuren. 

Framing Britney Spears is maandag 15 februari om 20.30 uur te zien bij Net5 en op KIJK.nl.

Meer over