Ciao!

Vjèze Fur maakt culinaire trip door Italië voor 3 Op Reis

16 januari 2023 13:58 | documentaire | Door Janine van Rooden

© BNNVARA

Freddy Tratlehner - ook wel bekend als Vjèze Fur - mag naast artiest en kookboekenschrijver nu ook presentator op zijn cv zetten. 

De rapper van De Jeugd van Tegenwoordig gaat voor 3 Op Reis namelijk op culinaire trip door Italië.

Vjèze Fur

Een reis door het kook-walhalla stond al een tijdje op Freddy's bucketlist. Hij hoopt hiermee het land van de pizza's en pasta's op een hele andere manier te leren kennen. "De enige echte manier om Italië te leren kennen is om je er doorheen te eten."

De rapper reisde in korte tijd van Basilicata tot aan Sicilië dus lekker relaxen was er niet bij. "Het is dat het geen vakantie was, anders had ik echt genoten van het zwemmen in het maanlicht, het dagelijkse toetjes ontbijt, de vulkaan met lava en de Italiaanse mensen die ons graag hun thuis lieten zien."

3 Op Reis

We zien in de eerste aflevering hoe Freddy de havenstad Napels ontdekt. Armoede heeft daar een grote stempel gedrukt op het hedendaagse eten. Zo wordt er nog steeds gefrituurde pizza gegeten; een gerecht dat is ontstaan nadat alle steenovens werden gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vjèze Fur duikt in de bereidingswijze van dit bijzondere gerecht.

3 Op Reis is vanaf 22 januari 2023 elke zondag om 19:45 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3

Meer over