Indringende Documentaire over voetballers in de Gazastrook in Team Gaza

Begin september is de interactieve documentaire Team Gaza te zien bij Vara op NPO 2 en online. In deze indringende documentaire wordt een beeld geschetst van het leven in de Gazastrook aan de hand van een voetbalteam. 

Team Gaza vertelt het indrukwekkende verhaal over vijf voetballers en een journaliste die het beste van hun leven proberen te maken in een gebied dat wordt gekenmerkt door oorlog. Ieder doet dit op zijn eigen manier. De een richt zich tot god, een ander kiest voor geweld. Op het voetbalveld proberen ze al hun problemen te vergeten.

Vrouw in Gaza

De journaliste die gevolgd wordt is Samah Ahmed, een sportjournaliste in de Gazastrook. Dat is vrij uniek, aangezien het gebied gedomineerd wordt door mannen. Ahmed probeert gelijkheid te brengen in de maatschappij en begeeft zich op de gevaarlijkste plekken van Gaza. 

Dimdocs

Het multimediale project wordt zowel op televisie als op internet uitgezonden. Daarnaast zijn er online interactieve mogelijkheden om het voetbalteam van nog dichterbij te volgen. Team Gaza is een creatie van de hand van Frederick Mansell en Laurens Samsom van Dimdocs. 

Team Gaza is 5 september te zien bij Vara op NPO 2 en online. 

Meer over:

Reageren