John in de Wapenhandel

John van den Heuvel in augustus te zien met driedelige Videoland-reeks

19 juli 2022 13:29 | documentaire | Door Judith Regeling

© Videoland
John van de Heuvel maakt in augustus opnieuw zijn opwachting op Videoland. De misdaadverslaggever duikt namelijk speciaal voor de driedelige reeks John van den Heuvel in de Wapenhandel in de wereld van illegale wapens.

Liquidaties op straat zijn namelijk echt niet alleen weggelegd voor het verre buitenland, ook in Nederland komt het geregeld voor.

Lees ook: John van den Heuvel: 'Alles voor over gehad om ruzie met Peter uit te praten' 

De Wapenhandel

In John van den Heuvel in de Wapenhandel duikt de misdaadverslaggever dan ook in de schimmige wereld van de illegale wapens in binnen- en buitenland met maar één doel: erachter komen waar die wapens vandaan komen én hoe makkelijk het is om zoiets in Nederland te bemachtigen. 

John van den Heuvel

Als je het over 'schietpartijen' en 'liquidaties' hebt, denk je mogelijk als eerste aan de Hollywood-actiefilms of aan de situatie in Amerika, maar niets is minder waar. Elke dag vinden er in Nederland gemiddeld twee schietincidenten plaats en steeds vaker grijpen vaak jonge criminelen naar een vuurwapen. Ook John weet daar alles van: zijn 'goede' collega Peter R. de Vries werd namelijk een jaar geleden met een soortgelijk wapen vermoord.

De driedelige serie John van de Heuvel in de Wapenhandel is vanaf 10 augustus in zijn geheel te zien bij Videoland.

Meer over