Op Prime Video

Koen Pieter van Dijk komt met documentaire over drugsverslaving

25 september 2023 13:34 | documentaire | Door Tessa Kok

© ANP Kippa / Fotograaf Mischa Schoemaker
Influencer Koen Pieter van Dijk, die veel mensen kennen als Koen Kardashian, komt met een eigen documentaireserie over zijn drugsverslaving. In de docu, die uit drie delen bestaat, krijgen kijkers te zien hoe hij voor de tweede keer probeert af te kicken.

Documentaire

De documentaire Koen Aandachtsjunk legt het verhaal van Koen vast, vanaf het moment dat hij voor de tweede keer uit een afkickkliniek komt. In die periode van zijn leven probeert hij vriendschappen te herstellen en reist hij naar Ibiza om daar aan de slag te gaan met extra, alternatieve therapieën. In de glamourwereld ligt verleiding vaak op de loer. Kijkers gaan in de docu zien of het hem dit keer lukt om trouw te blijven aan zijn nieuwe levensstijl.

Verslaving

Via Instagram deelde Koen vanochtend een persoonlijk bericht over deze periode van zijn leven en de documentaire. ''Nog steeds vind ik het lastig om uit te leggen hoe ik me vaak heb gevoeld, of nou ja.. nog steeds wel eens voel. Het is als een groot zwart gat midden in mijn hart die ik jarenlang heb geprobeerd te vullen met drank en drugs. Niet alleen drank en drugs, alles heb ik geprobeerd om die leegte op te vullen. Winkelen, seks, chaos, social media, pijn, feesten'', begint hij zijn bericht mee. 

Hij schrijft in zijn bericht dat hij al snel weer die onverdraaglijke eenzaamheid voelde en dat hij sinds 2021 bewust aan het vechten is tegen zijn verslaving. ''Ik ben gevallen, weer opgestaan, gevallen, weer opgestaan, gevallen en weer opgestaan. Ik heb de mensen waar ik het meest van hou heel veel pijn en ellende bezorgd. Ik ben mezelf een ontelbaar keer verloren maar diep in mij voelde ik een vlammetje branden. Koen, je gaat hier uitkomen'', laat hij erover uit.

De documentaire Koen Aandachtsjunk wordt uitgezonden op Prime Video. De eerste aflevering is vanaf zondag 8 oktober te streamen. Daarna volgt er wekelijks een nieuwe aflevering. De docu bestaat uit drie delen. Benieuwd naar de eerste beelden? Hieronder kun je de trailer bekijken.

Meer over