Kristallen status voor documentaire Strike A Pose

30 juni 2016 15:03 | documentaire | Door Televizier

© Cinemien

Strike A Pose, de documentaire over zeven dansers van Madonna tijdens haar Blonde Ambition Tour in 1990, heeft de kristallen status bereikt. De film trok tienduizend bezoekers naar de Nederlandse bioscopen. 

De Kristallen Film werd dinsdagavond uitgereikt namens het Nederlands Film Festival. Strike A Pose is dit jaar de derde documantaire die de status bereikt. Nieuwe Helden en Jheronimus Bosch, Touched by the Devil ontvingen de prijs eerder dit jaar.

Internationale interesse

De documentaire is internationaal zeer positief ontvangen. De tv-rechten zijn verkocht aan verschillende landen in Europa, waaronder Duitsland, Frankrijk en Zweden. Ook Israël heeft interesse in de film. Strike A Pose is vanaf woensdag te zien in de Belgische bioscopen, Italië volgt later dit jaar. 

Blonde Ambition Tour

De Blonde Ambition Tour had een grote impact in 1990. Het was een tournee vol seksuele choreografie, religieuze symbolen en ook de beroemde punt-bh van Madonna stamt uit deze show. De dansers, die destijds de status hadden van rolmodellen voor de homogemeenschap, blikken in Strike A Pose terug op de tour en geven een kijkje in hun huidige leven. Madonna zal (helaas) enkel op archiefbeeld te zien zijn in de film.

Bekijk hieronder de trailer van Strike A Pose. 

Meer over