Aangrijpend

KRO-NCRV maakt vierdelige documentaireserie over impact MH17-ramp

8 mei 2024 13:29 | documentaire | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Rob Engelaar

KRO-NCRV komt binnenkort met een vierdelige documentaireserie over vliegramp MH17 op de buis. De docuserie, genaamd De Echo van MH17, focust op het leven van betrokkenen ná deze aangrijpende gebeurtenis. 

De Echo van MH17

De MH17-ramp is inmiddels alweer tien jaar geleden. Op 17 juli 2014 werd vlucht MH17 neergehaald boven Oekraïne. Bij deze crash kwamen alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, om het leven.

In de documentaireserie De Echo van MH17 vertellen nabestaanden en betrokken professionals over de tien jaar na de vliegramp. Demissionair premier Mark Rutte heeft meegewerkt aan het aangrijpend vierluik.

Kijkers krijgen een beeld van de sleutelmomenten van de afgelopen tien jaar, zoals de paniek en chaos in de eerste dagen na de ramp, de repatriëring van de lichamen, de colonne van rouwauto's en de hele lange weg naar het strafproces. De documentaireserie van KRO-NCRV laat zien hoe de levens van de nabestaanden en betrokkenen blijvend veranderd zijn na de vliegramp.

Podcast

Naast de docuserie brengt KRO-NCRV ook een vierdelige podcastserie uit over de vliegramp. Voor deze podcastserie reist journalist Herman van der Zandt langs vier betekenisvolle MH17-locaties.

De Echo van MH17 is vanaf maandag 15 juli dagelijks om 22.10 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO2. Vanaf diezelfde dag is de podcastserie te beluisteren via verschillende podcastkanalen. 

Meer over