Internationaal

Linda Hakeboom maakt documentaire over NikkieTutorials

17 Mei 2018 11:24 | documentaire | Door Irma Tomas

© ANP
Linda Hakeboom werkt aan een documentaire over YouTube-sensatie Nikkie de Jager, oftewel Nikkie Tutorials. Het wordt een internationale film.

Hakeboom maakte eerder docu's over muzikanten Douwe Bob, Jett Rebel en Lil' Kleine. Ze koos dit keer voor de 24-jarige Nikkie omdat de blondine een ster is in Amerika. De twee leerden elkaar kennen bij spelletjesprogramma The big escape waarna een hechte vriendschap ontstond.

De hele bus gilde

Toen Linda vriendin Nikkie in haar woonplaats L.A. opzocht wist ze niet wat ze meemaakte: „Je hebt daar van die toeristenbussen die langs huizen van beroemdheden rijden en we liepen daar nietsvermoedend samen over straat en zo'n hele bus begon te gillen omdat zij daar op straat liep.” Zo vertelde Linda in de ochtendshow van Giel Beelen. „Ik dacht: Dit is een van je beste vriendinnen en je moet er gewoon een camera op zetten. Dit is natuurlijk een fantastisch onderwerp.”

10 miljoen

Nikkie Tutorials geeft make-up instructies via YouTube en heeft 10 miljoen abonnees op haar kanaal. De documentaire van Linda Hakeboom komt ook in het Engels uit.

Meer over