Matthijs van Nieuwkerk en Art Rooijakkers maken Elvis-documentaire

26 Juni 2017 15:54 | documentaire | Door Televizier

Elvis Presley is veertig jaar na zijn dood nog steeds ‘alive and kicking’. Althans, zijn nalatenschap. In de documentaire Elvis lives! gaan Matthijs van Nieuwkerk en Art Rooijakkers op zoek naar de erfenis van The King. 

In de documentaire reist Matthijs af naar Tokio en spreekt daar de grootste Elvis-fans. Art wil meer te weten komen over ‘de mens’ achter zijn idool. VPRO-presentator Andrew Makkinga bezoekt onder andere Las Vegas, Elvis’ thuisbasis voor een lange reeks concerten én de stad waarin hij trouwde met zijn Priscilla.

Elvis-concert

De documentaire is 16 augustus te zien, de sterfdag van The King of Rock ’n Roll. Na de documentaire zendt NPO Nederland 3 een speciaal Elvis-concert uit met Nederlandse artiesten. Zij zingen de grootste hits van Elvis. Welke Nederlandse zangers hun rock and roll-moves uit de kast mogen halen, is nog niet bekend.  

Groot fan

Art is een groot Elvis-fan en dat schuift hij niet onder stoelen of banken. Op 1 augustus verschijnt zijn boek Elvis Presley en ik, waarin hijzelf en andere bekende Elvis-fans persoonlijke verhalen delen over de iconische zanger. Zijn pasgeboren tweeling kan het donkere stemgeluid van The King nog niet zo waarderen:

De documentaire Elvis lives! is op 16 augustus om 20.30 uur bij NPO Nederland 3 te zien. Om 21.30 uur volgt het Elvis-concert met Nederlandse artiesten. 

Meer over