Heftige taferelen

Nederlandse moordzaken aan het licht in true crime-serie Net5 Moorddossier

16 september 2022 13:48 | documentaire | Door Judith Regeling

© Talpa
In oktober komt Net5 met het nieuwe programma Net5 Moorddossier, waarin advocaten, journalisten en podcastmakers zich buigen over Nederlandse moordzaken. De zender heeft daarom vandaag al wat details onthuld.

Alle true crime-liefhebbers moeten nog goed opletten.

Lees ook: Beste true crime documentaires op Netflix 

True crime-serie

Open een willekeurige streamingdienst en je komt er vast al snel één tegen: een true-crime serie of documentaire, waarin een waargebeurde moordzaak wordt besproken. Vaak richten de makers van deze series en/of podcasts zich op zaken uit Amerika of Scandinavië, maar dat geldt niet voor het nieuwe programma Net5 Moorddossier.

Net5 Moorddossier 

Deze tiendelige reeks staat namelijk in het teken van een spraakmakende moordzaak uit de Nederlandse geschiedenis. Met de hulp van verschillende advocaten, journalisten en podcastmakers pluizen ze deze zaken volledig uit tot de laatste pagina's. Ook komen er elke week familieleden en andere betrokkenen aan het woord. Met maar één doel: om aan de hand van deze gesprekken, reconstructies en archiefmateriaal een zo volledig mogelijk beeld te scheppen van wat er nu echt is gebeurd.

De 'Spiritus-moord' 

De eerste aflevering zal draaien om de zogeheten spiritus-moord. Op 23 mei 2006 bevindt de dan 19-jarige Melissa Ulrich zich in een Arnhemse flat en komt zij op gruwelijke wijze door een brand om het leven. Als blijkt dat deze is aangestoken, gaat een grootschalig politieteam op jacht naar de dader. Wie heeft haar vastgebonden en haar overgoten met spiritus? Waarom is haar vriend een tijdje verdacht geweest en wie van haar omgeving weet meer van deze zaak? Tijd voor de makers om dat uit te gaan zoeken.

Net5 Moorddossier is vanaf woensdag 19 oktober wekelijks om 20:30 uur te zien op Net5 en Kijk.nl

Meer over