25 jaar later

Net5 maakt eigen nieuwe documentaire over prinses Diana

17 augustus 2022 14:16 | documentaire | Door Marjolein Vos

© Getty Images
Net5 heeft een eigen documentaire over prinses Diana gemaakt. In deze docu Prinses Diana, 25 jaar later duikt royaltyverslaggever Sam Hoevenaar in het Britse koningshuis. Hoe staat het er nu voor en wat gebeurde er eerder?

Er wordt teruggekeken op het leven van de ex-vrouw van prins Charles en op het auto-ongeluk dat de prinses fataal werd. Ook wordt er gesproken met verschillende belangrijke personen uit die periode. Zo komen onder meer haar voormalige butler, de Franse arts die de prinses na haar ongeluk probeerde te redden en de Britse koningshuisverslaggever Omid Scobie aan het woord.

Meer aandacht

Nu het dit jaar 25 jaar geleden is, wordt er niet alleen bij Net5 aandacht besteed aan de bijzondere prinses. Op Channel 4 is vanaf zondag ook een serie te zien over het ongeluk en de nasleep die dit teweeg bracht. Ook HBO doet een duit in het zakje met de documentaire The Princess die afgelopen weekend verscheen. Wanneer deze docu te zien is in Nederland op HBO Max is nog niet bekend gemaakt. Wel is The Princess vanaf 1 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

Het programma op Net5 wordt op 31 augustus, de 25e sterfdag van prinses Diana, uitgezonden.

Meer over