Over haar helden

Nicolette Kluijver brengt RTLXL-documentaire uit over het leven

22 april 2022 11:19 | documentaire | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet
Nicolette Kluijver heeft zojuist haar eerste eigen mini-documentaire gelanceerd voor RTLXL. In Nicolette Kluijver: Liefde voor het Leven vertelt de presentatrice over de mensen die haar het meest inspireren.

Vijf jaar geleden werd Nicolette Kluijver gediagnosticeerd met longkanker en dat heeft haar doen beseffen wat het belangrijkste is in het leven.

Nicolette Kluijver: Liefde voor het Leven 

In mini-documentaire Nicolette Kluijver: Liefde voor het Leven hoopt de presentatrice van o.a. Expeditie Robinson dan ook antwoord te geven op de vragen: 'Hoe geef je je leven zin' en 'op welke manier doe je dat?'. Dit doet ze door de kijker mee te nemen naar de helden die haar raken en die ieder op een andere manier betekenis geven aan haar leven.

Nicolette Kluijver

Voor de presentatrice komt deze documentaire niet uit de lucht vallen. "Ik wilde heel graag een boodschap vertellen en ik hoop dat dat gelukt is", reageert ze bij RTL Boulevard. "Ik wilde daarnaast ook vooral de mensen die hun leven in het teken zetten van iets doen voor een ander in het zonnetje zetten en die een gezicht te geven." Ook is het een persoonlijke zoektocht worden. "Want hoe geef ik mijn leven betekenis en wie ben ik dan eigenlijk op aarde? Dat klinkt heel spiritueel, maar daar ben ik wel mee bezig sinds ik ziek ben geweest."

De documentaire Nicolette Kluijver: Liefde voor het Leven is exclusief te zien op RTLXL. Klik hier om 'm te zien

Meer over