Nieuw seizoen Break Free over jonge omgekomen levensgenieters

6 maart 2017 11:48 | documentaire | Door Televizier

© BNN

Break Free komt vanaf 16 maart met een tweede seizoen. In de BNN-documentaireserie breken zes jonge mensen uit de sleur van het dagelijks bestaan, maar komen daarbij om het leven.

Zij gaan op avontuur in het buitenland, maar brengen het er niet levend vanaf. In het nieuwe seizoen van Break Free, opnieuw  gepresenteerd door Chris Zegers, wordt het leven van de zes jonge mensen gevierd. Familie en vrienden houden een indrukwekkend eerbetoon in een poging de herinnering levend te houden.

Rianne Brouwer

De eerste aflevering op 16 maart gaat over Rianne Brouwer (18) die in 2012 samen met haar vakantieliefde dood werd aangetroffen in een hostel in de binnenlanden van Laos. De oorzaak van hun overlijden is een raadsel. Rianne’s moeder en zus gaan terug naar de plek waar het gebeurde en brengen een eerbetoon.

Christiaan Wilson

In de tweede aflevering op 23 maart wordt het aangrijpende verhaal van Christiaan Wilson (35) verteld. Hij raakte vermist in de Himalaya. Zijn vrienden reizen af en hopen antwoord te krijgen op de vraag wat er met Christiaan is gebeurd. Eerder zochten zij al tevergeefs naar hun vriend. Na afloop maakten zij hier een video over.

Daan van Rhijn

De derde aflevering op 30 maart gaat over backpacker Daan van Rhijn (22). Hij werd ziek op een eiland in Maleisië en overleed. Broer Bob volgt Daans laatste voetsporen.

Eerste seizoen

Documentairemaker Geertjan Lassche reisde met de nabestaanden naar de plek waar de bewuste jongere het leven vierde. In het eerste seizoen werd onder andere het leven gevierd van Ken Boogers. Hij verdween spoorloos bij de rotskust van Golden Bay in Nieuw-Zeeland. De familie van Ken ging terug naar de plek waar het allemaal gebeurde.

Vier het leven

Volgens Lassche is teruggaan naar de plek waar hun dierbare om het leven kwam moeilijk voor de familie. “De jongeren uit Break Free zaten middenin het ultieme ‘vier het leven’. En dat is plotsklaps geëindigd. Dat is het allermoeilijkste voor de familie. Zeker als je op de plek komt waar dat einde plaatsvond. Maar aan de andere kant: het is ook de plek waar je kind, broer, zus of vriend de tijd van zijn of haar leven heeft gehad. En dat realiseren familieleden zich ook als ze daar zijn.”

Break Free is vanaf 16 maart te zien om 21.00 uur op NPO3

 

Meer over