Alles over zijn leven

Nu op Videoland: De documentaire Akwasi

15 juli 2022 11:07 | documentaire | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Wie alles wil weten over het leven van Akwasi, zit goed bij Videoland. De streamingdienst heeft zijn documentaire namelijk zojuist online gezet.

Dat Akwasi een documentaire zou krijgen, was geen verrassing. Videoland kondigde dat namelijk al in april van dit jaar aan. 

Akwasi

Akwasi zet zich al een paar jaar in voor ongelijkheid en racisme in Nederland, maar dat gaat niet altijd gepaard met fijne reacties. Integendeel zelfs: de rapper stuit namelijk op veel onbegrip. Helemaal na zijn veelbesproken speech op de Dam, want toen raakte het in stroomversnelling. Hoe ga je daar als mens mee om en hoe zorg je ervoor dat de boodschap toch overkomt? In de Videoland-documentaire - die de toepasselijke naam Akwasi draagt - hoopt hij daar antwoord op te geven.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Nog meer documentaires

De rapper en dichter is echter niet de enige BN'er die een documentaire krijgt. Zijn productie werd namelijk in april van dit jaar tegelijkertijd aangekondigd met die van André Hazes. En dat is niet voor niets. "Twee Nederlandse persoonlijkheden die beiden weten hoe het is om het gesprek van de dag te domineren zijn André Hazes en Akwasi", zo legde Videoland eerder al uit. Alle kanten van hun reis van het afgelopen jaar, inclusief hun eigen stem en het tegengeluid, komen dan ook aan bod in hun series.

Wanneer die van André Hazes verschijnt, is niet duidelijk. Die van Akwasi is nu te zien!

Meer over