Indrukwekkend

Omroep Max deelt eerste beelden van nieuwe docu-serie Het Hoge Noorden

13 maart 2023 11:37 | documentaire | Door Esther Hut

© Samie Reynaerts

Waar André en Janny naar de besneeuwde bergen van Zwitserland zijn vertrokken, reisde Dionne Stax juist af naar het Hoge Noorden. De nieuwe documentaireserie begint binnenkort en we krijgen alvast een sneakpeek van wat we kunnen verwachten.

De beelden die Dionne zelf ook op haar Instagram deelt zien er spectaculair uit. Denk mooie vergezichten, bossen, wilde dieren en natuurlijk het noorderlicht.

Zes gezinnen volgen

In Het Hoge Noorden volgt Dionne Stax zes gezinnen die niet voor het zonnige Zuiden, maar voor het ijzige Noorden hebben gekozen. Sommigen wonen er al een tijdje, anderen maken nu plannen om te vertrekken uit Nederland. Wat beweegt deze mensen om het roer om te gooien, om alles achter te laten en ergens ver weg van de bewoonde wereld te gaan wonen?

‘Veel bewondering’

Een jaar lang reisde de presentatrice naar Scandinavië. “Terug naar de basis, zo voelde mijn jaar waarin ik de ruigheid en onvoorspelbaarheid van het hoge Noorden mocht ervaren. Dromen van een leven daar is één, maar daadwerkelijk de stap zetten vergt veel moed, doorzettingsvermogen, zelfredzaamheid en een onbegrensde liefde voor de natuur.”

“Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor alle families die zo lief waren om mij een jaar lang, door vier seizoenen heen, een blik in hun leven te gunnen.”

Het Hoge Noorden is vanaf maandag 27 maart om 20:30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Bekijk hieronder vast de beelden:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dionne Stax (@dionne_stax)

Meer over