Ronald Giphart maakt programma voor 50ste verjaardag koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander wordt op 27 april 50 jaar. Schrijver Ronald Giphart zat bij hem in de klas en maakt een bijzonder programma over de afgelopen 50 jaar.

Ronald Giphart wil in Het huis van De Koning laten zien hoe ons leven de afgelopen 50 jaar is veranderd. Dat doet hij door het leven van de doodnormale familie De Koning te laten zien. Het gezin trekt in 1967 in een gloednieuw huis in het eveneens gloednieuwe Lelystad en hun leven loopt verder door de jaren 70, 80, 90, 00 en 10. Langs vele technologische ontwikkelingen, stijlwisselingen en maatschappelijke veranderingen tot de dag van vandaag.

Aron Winter en Rudolf van Veen

Tussen de scènes zitten interviews met bekende leeftijdgenoten van Willem-Alexander: Irene Moors, Aron Winter, Sacha de Boer, Wilfred Genee, Lucia de Rijker, Henk Angenent, Saskia Noort, Bart Veldkamp, Ellen ten Damme, Rudolf van Veen en Patrick Stoof blikken terug op ‘hun’ afgelopen vijftig jaar. Wat was hun favoriete tv-programma? Naar welke muziek luisterden zij? Welke posters hingen er op hun kamer?

Lelystad

De opnames van Het huis van De Koning vinden plaats in een van de eerste woningen die in Lelystad werden opgeleverd, in de Zuiderzeewijk. De familie De Koning en de bijrollen worden gespeeld door leden van de Lelystadse amateurtoneelvereniging JTL.

Het huis van De Koning, woensdag 26 april, 21.50-22.50 uur, NPO 1

Meer over:

Reageren