Ruben Terlou reist weer door China in nieuwe serie

14 December 2017 11:05 | documentaire | Door Televizier

© Joost van Herwijnen

Na het succes van Langs de oevers van de Yangtze reist Ruben Terlou nu in 7 afleveringen door het hart van China.

In de nieuwe VPRO-reisserie Door het hart van China reizen fotograaf Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman in zeven afleveringen van het uiterste Noorden naar het zuidelijkste puntje van China: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische kust van Macau – dwars door het hart van China.

Paardenrace met boeren

In vervolg op de gelauwerde serie Langs de oevers van de Yangtze staat in deze nieuwe serie het leven van de gewone Chinees centraal in bijzondere en spontane ontmoetingen. De perfect Chinees sprekende Ruben is erbij als enkele opgeschoten Mongoolse boeren een paardenrace houden op de droge graslanden, maar ook wanneer een alleenstaande man op het platteland van Shaanxi wordt begraven met de nodige rituelen.

Homoseksuelen in Bejing

Hij fotografeert homoseksuelen in Beijing, beklimt met knikkende knieën een 90 meter hoge windmolen en kruipt achter kluizenaars aan de grotten van het Zhongnan-gebergte in. Met zijn innemende nieuwsgierigheid weet Terlou zijn gesprekspartners te verleiden tot openhartige gesprekken.

Door het hart van China, vanaf zondag 14 januari om 20.15 uur op NPO 2

Meer over