Teledoc

Sylvana: ‘Demon of diva’

16 oktober 2018 12:06 | documentaire | Door Televizier

© KVFILMS / EO
Van VJ bij TMF tot partijleider van BIJ1: Sylvana Simons leidt een roerig leven. Tijd voor een documentaire, vindt de NPO.

Op 21 november wordt de teledoc Sylvana, demon of diva uitgezonden. De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vormen de leidraad voor de documentaire. Daarin won de politica namens BIJ1 een zetel in de gemeenteraad van Amsterdam.

Racisme

Dat betekent echter niet dat het een politieke documentaire wordt: de makers zijn ook nieuwsgierig naar haar privéleven en de opofferingen die ze heeft moeten maken. De presentatrice staat bekend om haar strijd tegen racisme en ongelijkheid, waar ze veel felle tegenreacties op heeft gehad. "Er staat veel op het spel: voor een rol in de politiek heeft zij haar beroep van tv-presentatrice opgegeven en zijn haar privéleven en veiligheid onder druk komen te staan." Sylvana: demon of diva onderzoekt Sylvana's persoonlijkheid, drijfveren en positie in de maatschappij. 

Sylvana, demon of diva van Ingeborg Jansen is een coproductie van KVFILMS en de EO, in samenwerking met CoBO en het Nederlands Filmfonds.

Meer over